Az egyesületről

Az egyesületről

Kezdőlap > Az egyesületről

Rólunk

Egyesületünk a vakok és gyengénlátók megsegítését és életminőségük javítását, társadalomba történő integrálását tűzte ki célul, ezért minden évben igyekszünk olyan lehetőséget megragadni, amely ezen céljaink megvalósításához visznek közelebb.

Hisszük, hogy a különböző aktív programok és sportesemények szervezésével és / vagy támogatásával közvetlenül hozzájárulunk a látássérültek által is igénybe vehető lehetőségek kiszélesítéséhez, az általános életminőség javításához, esetenként a társadalmi – társas kapcsolatok építéséhez.

Céljaink másik nagy pillérét az integráció képezi. A látó társadalomba, illetve a munkaerőpiacra történő beilleszkedés elősegítését elsősorban a látók és munkáltatók szemléletformálásával lehet elérni. Ehhez az egyik legnagyobb segítséget a Láthatatlan Kiállítás adja, hiszen több közös programot, promóciót tudunk szervezni, ahol Önkénteseink segítségével demonstrálni tudjuk azt, hogy minimális változtatással vagy egy kis nyitottsággal egy látássérült személy is tud kiváló munkaerővé válni.

A munkaerőpiacon való elhelyezkedést segíti továbbá a nyelvi képességek, készségek fejlesztése is, amit egyesületünk elsősorban ingyenes nyelvoktatás szervezésével biztosít. Jelenleg angol nyelven folyik online oktatás látássérült tanár vezetésével, melyet idővel és anyagi lehetőségeink bővülésével szeretnénk további nyelvekre kiterjeszteni.

Nyitottak vagyunk újabb programok és szolgáltatások bevezetésére is, melyre szívesen veszünk megkeresést és javaslatot az info@bizzvakon.hu e-mail címre.

Az újabb lehetőségek bevezetéséhez és megtartásához természetesen elengedhetetlen az egyesület megbízható anyagi háttere. Mivel ezt nemcsak az alapítóink által rendelkezésre bocsátott tagdíjakból szeretnénk biztosítani, minden egyéni felajánlás, különösen az 1% felajánlása nagy segítség lehet számunkra. Az 1% felajánlásának lehetőségeiről az 1% menüpont alatt kapnak bővebb tájékoztatást.

bizz_vakon_piknik_20140510_30IMG_3660

Köszönjük azonak, akik adójuk 1%-val hozzájárultak a fentiek megvalósulásához!

Az 1% felajánlásának lehetőségeiről az 1% menüpont alatt kapnak bővebb tájékoztatást.